Alphacam

De softwareoplossing voor nesting en 3- tot 5-assige CNC-aansturing

Optimaliseer de aansturing van machines. Werk vlotter en voorkom verspilling.

3-assige bewerkingen uitvoeren of complexe 5-assige componenten produceren, met Alphacam is het allemaal mogelijk. Met Alphacam kunt u zelf tekeningen maken of 2D- en 3D-tekeningen van andere CAD-pakketten importeren. De CAD/CAM-software is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de hout-, kunststof-, steen- en composietbranches. Voor machinale bewerking van deze materialen biedt Alphacam de gehele softwareoplossing om nog vlotter te werken.

CAD en CAM voor elke CNC-machine

Alphacam kan ieder fabricaat en type CNC-machine aansturen.

Aansturing

Heeft u meerdere CNC-machines van verschillende fabricaten? Dan kunt u deze met Alphacam centraal aansturen. Aparte software voor iedere machine is dan niet meer nodig. Alphacam beschikt over zowel CAD- als CAM-functionaliteit. U kunt zelf een tekening maken, maar u kunt ook 2D- en 3D-tekeningen van allerlei andere CAD-pakketten importeren. Zowel draadmodellen, vlakmodellen als volumemodellen (solids). Vervolgens kunt u deze eenvoudig bewerken. Ook kunt u er automatisch de juiste gereedschappen en gereedschapsbanen aan toevoegen. Door de handige interface is het omzetten van CAD naar CAM erg gemakkelijk.

Foto 1 Alphacam

Optimale CNC-output

We kunnen voor elke CNC-machine een postprocessor ontwikkelen waarmee u optimale CNC-output bereikt. De postprocessor linkt Hexagon Alphacam en uw CNC-machine aan elkaar waardoor u optimale efficiëntie bereikt. Zo kunt u met Hexagon Alphacam maximaal rendement en maximale kwaliteit behalen in een minimale tijdsspanne. Ook biedt Hexagon Alphacam u uitgebreide nesting functionaliteit. Bereken voor zowel rechthoekige als vrije vormen optimale plaatindeling. U kunt ook complete tekeningen of NC-banen nesten. U kunt uw nestlijsten opslaan en hergebruiken. Zo zorgt u voor efficiëntie en optimale inzet van uw materiaal.

Header Hout

Snelle implementatie en technische ondersteuning

Wanneer u kiest voor Alphacam, installeren wij de software en postprocessor(en) en testen deze uitgebreid. Na een korte basistraining kunt u direct met de software aan de slag. Onze Hexagon Alphacam-specialisten helpen u actief om de software volop te benutten. Heeft u vragen of heeft u ondersteuning nodig? Onze specialisten staan voor u klaar. U ontvangt twee keer per jaar de nieuwste versie van Hexagon Alphacam. Wij werken aan constante verbetering van onze software zodat deze altijd is aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen binnen uw branche.

Ontdek de mogelijkheden van Alphacam.

Plan een demo
Tray

Alphacam, uw complete CAD/CAM-oplossing voor 3-assig en 5-assig frezen.

Lees meer over Alphacam

Alphacam beschikt over een zeer uitgebreide standaardfunctionaliteit, maar ook de uitbreidbaarheid is optimaal, door de ingebouwde macro-taal. Mocht u functies willen toevoegen, zelf of met behulp van Proteus Systems, dan is dat mogelijk met VBA macro’s. Bovendien is er een levendige gemeenschap om diverse add-ins uit te wisselen die in het verleden zijn gemaakt door andere partijen. Alphacam is dus volledig aan te passen aan uw behoefte.

Het maakt niet uit welk fabrikaat of type CNC-machine u gebruikt in uw productie. Door de jarenlange ervaring en grote hoeveelheid aan postprocessoren die beschikbaar zijn voor Alphacam, kunnen alle mogelijke CNC-machines worden aangestuurd. Alphacam is machine-onafhankelijk; u bent dus vrij in de keuze van uw productiemiddelen. Wanneer u over CNC machines van verschillende fabrikaten beschikt, kunt u deze met Alphacam centraal aansturen. Het werken met een apart software-systeem voor iedere machine is dus verleden tijd.

Voor iedere branche is Alphacam beschikbaar in vier versies. Zo kunt u altijd de juiste versie kiezen, die past bij uw toepassing en machine(park). De vier versies waar u uit kunt kiezen, zijn: Essential, Standaard, Advanced en Ultimate.

Alphacam is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die actief zijn in:

Wat onze klanten zeggen over Alphacam

Beemsterboer Leeuwerik Littel interieurbouw
Alle te frezen onderdelen worden nu optimaal genest, waardoor maximale productiviteit ontstaat, het snijgereedschap een betere standtijd heeft en we minder afval overhouden.

Eigenaar van Beemsterboer


Door het inlezen en bewerken van een hele reeks aan diverse extensies en het maken van CNC-freesbestanden, wordt de programmeertijd gehalveerd. Pure tijdswinst dus.

Hoofd Verkoop Binnendienst bij Leeuwerik Plaat B.V.


Flexibiliteit is één van de sterke punten van Alphacam, net als de machine-onafhankelijkheid. De software maakt complexe bewerkingen simpel.

Eigenaar van Littel Interieurbouw


Download de brochure

Ontdek zelf hoe u met Alphacam uw productieproces optimaliseert

Download de Alphacam brochure

Laat hier uw gegevens achter om uw brochure te ontvangen

g2 tracking pixel