Blog

ERP implementeren op afstand? Ontdek hoe!

Header blog implementatie op afstand

Als eenmaal de keuze is gevallen op een geschikt ERP-systeem, borrelt de vraag op: ‘’Is een implementatie op afstand ook mogelijk?’’ In deze huidige tijden is een implementatie op afstand mogelijk. Hoe? Lees in dit artikel hoe ECI zo’n implementatie aanvliegt.

Enige tijd geleden schreven we het artikel ‘Waarom juist nu investeren in ERP?’ waarin duidelijk werd dat in tijden van crisis automatisering een logische gedachte is. Met een goed ERP-systeem is de eerste stap naar automatisering al gezet. ERP-software zorgt namelijk voor rust en overzicht. Juist in gewone tijden, maar ook in crisissituaties.

Kick-off fase

Nadat de keuze is gevallen op een geschikte ERP-oplossing dan is de kick-off de eerste stap die plaatsvindt. Waar een kick-off op locatie vanzelfsprekend is, is dit in de huidige omstandigheden iets complexer. Verschillende tools als Microsoft Teams en Zoom bieden uitkomst om alsnog met elkaar in contact te blijven. Tijdens de kick-off maak je kennis met de consultant en de projectmanager. Zij lichten de inhoud van het project toe waardoor jij weet wat je de komende maanden te wachten staat. Onderwerpen die de revue passeren zijn de installatie, projectdefinitie, planning, wederzijdse verwachtingen, taakverdeling en fasering.

Basistraining als sterke start

Na afronding van de kick-off zal door de key-users de online basistraining gevolgd worden. Deze training is een uitstekende start en maakt je wegwijs binnen het ERP-systeem. Je gaat aan de slag met de basisbeginselen als navigeren, records aanmaken, filteren en nog veel meer. Na het volgen van deze training ken je de basisbeginselen en de procesflow en heb je een uitstekende basis voor eventuele vervolgtrainingen die ook online te volgen zijn, maar ook voor de verdere inrichting van het ERP-systeem binnen je maakbedrijf.

Inventarisatie van bedrijfsprocessen

Na de kick-off en de basistraining is het tijd voor de volgende stap: de inventarisatie. Het is gelijk de stap die de meeste tijd in beslag neemt, omdat hier de blauwdruk wordt gerealiseerd die de basis vormt voor de implementatie. Speciaal hiervoor is een planning opgesteld met de te inventariseren bedrijfsprocessen waarbij niet iedereen op hetzelfde moment wordt verwacht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de afdeling verkoop ’s morgens beschikbaar moet zijn en de afdeling engineering ’s middags. Op basis van de input uit de inventarisatie en onze ervaring wordt de blauwdruk opgesteld.

Implementatie ERP

Na een akkoord op de blauwdruk begint de inrichting. Afhankelijk van de gestelde milestones en beschikbaarheid van de key-users vindt er tweemaal per week online een dagdeel implementatie plaats. Op deze manier krijgt een implementatie de juiste voortgang en blijft het mogelijk om op afstand net zo goed een ERP-systeem bij een maakbedrijf te implementeren. Zo kan bijvoorbeeld tijdens zo’n sessie een scherm op afstand door onze consultants worden overgenomen. Met regelmatige contactmomenten op afstand blijft de kwaliteit van een gedegen implementatie gewaarborgd en kun je als klant zorgeloos een ERP-systeem doorvoeren in de organisatie in uitdagende tijden.

Klaar voor de volgende stap?

Ben je ook klaar voor de volgende stap en wil je ook sneller en efficiënter werken? ECI Software Solutions ontwikkelt en levert een breed scala aan digitale oplossingen. Daarnaast begeleiden we je bij het in kaart brengen en optimaliseren van de bedrijfsprocessen. De doelstellingen en processen zijn hierbij ons uitgangspunt. Het resultaat: een duidelijk stappenplan dat de mogelijkheden en resultaten van digitalisering voor je bedrijf biedt. ECI staat klaar om je te ondersteunen bij de stap naar digitalisering zodat je gereed bent voor de maakindustrie van morgen. Neem vrijblijvend contact met ons op via 052 - 57 88 44 of via belgium-info@ecisolutions.com.

Robin Dijkstra

About the Author

Robin Dijkstra

g2 tracking pixel