imos iX 2021 - 3D CAD CAM software

imos iX

Efficiënt ontwerpen, configureren​, presenteren en produceren

Creativiteit en schaalbaarheid gecombineerd in één oplossing. Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden van imos iX 3D CAD/CAM

Ontwerpt u complete interieurs of individuele meubels, dan is imos iX 3D CAD/CAM de oplossing voor u. Met imos ontwerpt en visualiseert u meubels, fabriceert u werktekeningen en stuklijsten en stuurt u direct uw CNC-machine aan. Imos is gebaseerd op AutoCAD en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met interieurbouwers, machinefabrikanten en meubelbeslagleveranciers. De software is dan ook afgestemd op de behoeften van meubel- en interieurbouwers en sluit exact aan op de dagelijkse praktijk.​


imos iX 3D CAD/CAM

De industriestandaard voor CAD/CAM in de meubel- en interieurbouw

Industriestandaard

Met imos iX kunt u allerlei soorten meubels en interieurobjecten samenstellen. Imos iX is gebaseerd op AutoCAD en ontwikkeld in samenwerking met interieurbouwers, machinefabrikanten en meubelbeslagleveranciers. Hierdoor sluit de software exact aan op uw dagelijkse praktijk. Imos iX is dé industriestandaard voor 3D CAD/CAM in de meubel- en interieurbouwbranche. Imos iX is machine-onafhankelijk en kan ieder fabrikaat en type CNC-machine aansturen.

imos iX 2021 3D CAD CAM

De complete oplossing voor verkoop en productie van meubelen en interieurobjecten

Imos iX zorgt voor data-uitwisseling tussen applicaties in het gehele proces van verkoop en productie. Hierdoor is het een complete oplossing voor verkoop en productie van meubelen en interieurobjecten conform industrie 4.0. Imos iX bestaat uit verschillende modules. Zo kunt u de software gebruiken op een manier die bij uw organisatie past.

imos iX 2021 3D CAD CAM

Materiaal- en meubelbeslagbibliotheek

Imos iX maakt gebruik van bekende applicaties zoals AutoCAD en Microsoft SQL Server. Hierdoor profiteert imos mee van de voortdurende ontwikkeling van deze softwarepakketten, terwijl op deze stabiele basis ook de imos-software zelf continu verder ontwikkeld wordt. Bij imos iX ontvangt u standaard een materiaal- en meubelbeslagbibliotheek. Deze kunt u zelf uitbreiden en wijzigen.

Ontdek de mogelijkheden van imos iX

Plan een demo
Tray imos

Volledige ondersteuning van ontwerp tot productie

Lees meer over imos iX

Imos iX zorgt voor een aanzienlijk kortere doorlooptijd tussen ontwerp en productie. U ontwerptekening, het 3D-model, is bij imos namelijk ook uw technische tekening is. Uit het 3D-model van het meubel worden alle technische details automatisch aangemaakt, denk hierbij bijvoorbeeld aan de technische mono- en detailtekeningen. Indien het 3D-model wijzigt, veranderen alle technische details automatisch mee. Dit bespaart tijd, vermindert de kans op fouten en vergroot de capaciteit van de werkvoorbereiding.

Imos iX bestaat uit verschillende modules. Zo kunt u de software gebruiken op een manier die bij uw organisatie past. De modules waar uit kunt kiezen, zijn:

  • imos iX CAD in 3D-meubels bouwen en showen.
  • imos iX alle technische gegevens voor uw werkvoorbereiding, zoals zaaglijsten, boorpatronen en inkooplijsten.
  • imos iX CAM zet een 3D-model automatisch om in CNC-output.

Imos iX 3D is ontwikkeld in samenwerking met onze klanten en zeer geschikt voor:

Wat onze klanten zeggen over imos iX

Gebr Smits Antonissen Hams Coors
In feite wordt de keuken volledig gezaagd en geproduceerd zonder dat er nog een rolmaat aan te pas komt. We werken nu veel vlotter.

Eigenaar van Gebr. Smits Keuken- en Interieurbouw


Het is geweldig dat je een werkvoorbereiding in 3D in de computer kunt doen, waardoor je voor aanvang van de productie heel goed kan nagaan of deze klopt. Met één druk op de knop sturen we vervolgens onze machines aan.

Eigenaar van Antonissen Interieurbouw


Met imos kunnen wij alles perfect construeren en visualiseren.

Eigenaar van Hams Interieurbouw


Productiezekerheid is voor ons erg belangrijk; tussen voorbereiding en productie moet een foutloze overdracht van informatie zitten. Met imos ben je daar zeker van.

Directeur bij Coors


Download de brochure

Ontwerpt u complete interieurs of individuele meubels?

eci solutions logo

Download de imos iX brochure

Stuur uw CNC-machine aan, visualiseer meubels, maak werktekeningen en stuklijsten in één programma met imos iX.

g2 tracking pixel